Θάνος Πλεύρης: Τα funds είναι πολύ πιο επιθετικά από τις τράπεζες

plevris

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα κόκκινα δάνεια έκρουσε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο radio1d.gr και την εκπομπή “Οι Απέναντι” με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη. Ο κ. Πλεύρης προειδοποίησε ότι τα ξένα funds που θα αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια θα είναι πολύ πιο επιθετικά από τις τράπεζες και θα δυσκολέψουν τη ζωή του δανειολήπτη. Ο κ. Πλεύρης πρότεινε ότι θα ήταν αυτονόητο πρώτα να προτείνει η τράπεζα στο δανειολήπτη να αγοράσει το δάνειό του, αλλά κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν συμβαίνει. Ταυτόχρονα κάλεσε τους δανειολήπτες να χρησιμοποούν την κοινή λογική προκειμένου να προστατευτούν ακόμα και μπροστά σε δικαστικές αποφάσεις, καθώς δεν είναι δυνατόν να έχει ο οποιοσδήποτε  600 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά τα νέα φορολογικά μέτρα και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα, ο κ. Πλεύρης εκτίμησε πως δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα η συγκεκριμένη πολιτική, καθώς δεν μπορεί ο λαός να ανταποκριθεί στους νέους φόρους, καθώς υπάρχει αντικειμενική αδυναμία. Επίσης, δεν θα μπορεέσει να υπάρξει αναπτυξιακή πολιτική και στο τέλος θα εφαρμοστεί και ο κόφτης, συμπλήρωσε ο πρώην βουλευτής. Στο εσωτερικό πουλάει ένα ψιλοτσαμπουκά και στο εξωτερικό πηγαίνει σαν ικέτης και υπογράφει τα πάντα, σημείωσε ο κ. Πλεύρης, χαρακτηρίζοντας καρεκλοκένταυρους, άχρηστους και απολειφάδια του Στάλιν και του Λένιν του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Σχετικά με το θόρυβο που έχει διαμορφωθεί με το νόμο για τις οφ σορ εταιρείες, ο Θ. Πλεύρης έκανε λόγο για ύποπτη κίνηση που ενδεχομένως θέλει να προστατεύσει βουλευτές της κυβέρνησης με τέτοιες εταιρείες. Επιπλέον, ο κ. Πλεύρης μίλησε για τον κ. Τσακαλώτο ο οποίος έχει την τεράστια περιουσία του στο εξωτερικό, οπότε δεν δικαιούται να μιλάει για ταξική συνείδηση, καθώς και να καταστραφεί η χώρα ο ίδιος δεν πρόκειται να πάθει το παραμικρό.

Τέλος, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος είπε ότι σκοπεύει να ανοίξει τον φάκελο της Κύπρου. Κάτι τέτοιο, επεσήμανε ο κ. Πλεύρης δεν μπορεί να το κάνει ένας υπουργός, καθώς χρειάζεται ομόφωνη απόφαση της Βουλής, πάντως είναι σωστό και πολύ καλό να γίνει.