Θεσσαλονίκη: Δεκαέξι συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο με την αυτόφωρη διαδικασία

Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούσαν κλοπές και απόπειρες ληστείας

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης συνολικά 16 άτομα, για διάφορα αδικήματα. Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν 3 πταισματικέςπαραβάσεις κατ’ εφαρμογή του νόμου Περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων.

 
-Συνελήφθη τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου, στο κέντρο πόλης, 37χρονος ημεδαπός, για απόπειρα ληστείας που έγινε την προηγουμένη, σε βάρος 24χρονης γνωστής του, στην περιοχή της Σταυρούπολης. Προέκυψε ότι σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε Βούλευμα Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, με το οποίο διατάσσεται η σύλληψη του κατηγορουμένου για σωματεμπορία.

 
-Συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Παρασκευής, στην περιοχή Χαριλάου, δύο ημεδαποί, ένας 33χρονος άνδρας και μία γυναίκα 25 ετών, διότι αφαίρεσαν προϊόντα από υπεραγορά τροφίμων της περιοχής. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ακόμη ότι, σε βάρος της 25χρονης εκκρεμούν τέσσερις  αποφάσεις, για κλοπή, ενώ κατά τον έλεγχό της δήλωσε διαφορετικά στοιχειά ταυτότητας. 

 
-Συνελήφθησαν έπειτα από καταδίωξη, το πρωί του Σαββάτου, στην Πολίχνη,  τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 34, 31, 37 και 39 ετών, διότι αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν υλικά από εγκαταλελειμμένο κτίριο. 

 
-Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, συνελήφθη στο κέντρο πόλης, 29χρονη ομογενής, διότι αφαίρεσε από ταμείο περιπτέρου (95) ευρώ, εκμεταλλευομένη την απουσία του ιδιοκτήτη του.

 
-Συνελήφθησαν, τέσσερα άτομα, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 29χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν πέντε αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 10 ετών και 11 μηνών, για πλαστογραφία, απάτη, κλοπή, υπεξαγωγή εγγράφων και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

 
-Συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου, στις Συκιές, δύο ημεδαποί ηλικίας 41 και 38 ετών, οι οποίοι κινούμενοι με ΙΧΦ αυτοκίνητο, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικό εκτός διατεταγμένης Υπηρεσίας, να  κατέχουν ένα πιστόλι αβολίδωτων φυσιγγίων (απομίμηση αερίου). Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο πιστόλι, 37 αβολίδωτα φυσίγγια κι ένα πτυσσόμενο μαχαίρι. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί Όπλων.

 
-Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, διότι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν την νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

 
-Σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, βεβαιώθηκαν τρείς  πταισματικές παραβάσεις σε βάρος ισάριθμων γυναικών (2 αλλοδαπές – 1 ημεδαπή), κατ΄εφαρμογή του νόμου περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων.

 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.