Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση στο λιμάνι με αφορμή την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαμαρτυρία στον Οίκο του Λιμενεργάτη προγραμματίζουν στις 14:30 οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Λιμάνι της πόλης, στο πλαίσιο των εγκαινίων των εργασιών για τον ΤΑP.

Πρόθεση των εργαζομένων είναι να δώσουν στον Πρωθυπουργό επιστολή διαμαρτυρίας μας για την πώληση 51%+16% της ΟΛΘ ΑΕ όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ η επικεφαλής του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Οργανισμού Φανή Γουργούρη.

Σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ, υπέβαλαν τη Δευτέρα αίτημα συνάντησης με τον πρωθυπουργό, διαμέσου της διοίκησης του οργανισμού και της γενικής γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, ωστόσο ακόμη δεν έλαβαν απάντηση.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ αναφέρουν «ζητήσαμε τη συνάντηση, προκειμένου να θέσουμε στον πρωθυπουργό καίραια ερωτήματα για την επιχειρούμενη πώληση του ΟΛΘ, αλλά και να του επισημάνουμε ότι για τους εργαζόμενους, το θέμα της κατοχύρωσης της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων ξεπερνάει τη λογική τού αιτήματος και της διεκδίκησης και καθίσταται όρος ύπαρξης».