Θετική άποψη για την Μέρκελ από το 72% των Γάλλων

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Γάλλων (72%) έχουν θετική άποψη για τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Journal du dimanche.

Η Μέρκελ, που επανεξελέγη θριαμβευτικά στην ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), συγκεντρώνει μόλις το 28% των αρνητικών απόψεων, βάσει της δημοσκόπησης αυτής.
Αν και η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε την προηγούμενη εβδομάδα ανεπαρκείς τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευθεί να προχωρήσει η Γαλλία στον τομέα της οικονομίας, προκαλώντας την αντίδραση των Γάλλων πολιτικών, η δημοφιλία της στην κοινή γνώμη της χώρας δεν περιορίζεται στους υποστηρικτές ενός κόμματος.

Οι ψηφοφόροι της δεξιάς έχουν σε ποσοστό 95% θετική γνώμη για τη Μέρκελ, ενώ το ποσοστό επιδοκιμασίας της Γερμανίδας καγκελαρίου φτάνει το 64% μεταξύ των υποστηρικτών της αριστεράς και το 68% μεταξύ των υποστηρικτών του Εθνικού Μετώπου. Μεγάλη πλειονότητα των ερωτηθέντων (73%) εκτιμά ότι είναι «λυπηρό το γεγονός ότι Γάλλοι πολιτικοί επικρίνουν με έντονο τρόπο τη Γερμανία, με δεδομένη τη γαλλογερμανική σχέση».

 

Για το 64% των ερωτηθέντων, η Γαλλία θα έπρεπε «να εμπνευστεί από τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν στη Γερμανία».

Αυτό όμως δεν εμποδίζει τα τρία τέταρτα των Γάλλων (74%) να εκτιμούν «ότι η Γερμανία ασκεί πολύ μεγάλη επιρροή στην πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση».
Εξάλλου σε ποσοστό 76% πιστεύουν ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει προβλήματα με τους χαμηλούς μισθούς και τη φτώχεια.

 

Πηγή: Καθημερινή