Τι είπαν Τσίπρας – Σουλτς

tsiprassoultzxamogela-thumb-large

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Τη θέση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βρίσκεται υπό πίεση, δεδομένου του βάρους που σηκώνει στο προσφυγικό ζήτημα, διατύπωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, όπως αναφέρουν πηγές από το Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, ο κ. Σουλτς αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη ρήτρα εξαίρεσης από το Σύμφωνο Σταθερότητας, που ισχύει για χώρες, οι οποίες αντιμετωπίζουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα, κατά τις ίδιες πηγές, αναγνωρίστηκε από τον κ. Σούλτς η ανάγκη να συνεχιστούν οι επαφές της ελληνικής πλευράς με την Επίτροπο Μοσκοβισί, προκειμένου να επιλυθούν τα εκκρεμή ζητήματα, εν όψει και της επικείμενης συνεδρίασης του Eurogroup.
«Οι δύο πλευρές εμφανίστηκαν σύμφωνες στην θέση ότι η αποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών ροών συναρτάται με την δημιουργία κέντρων ταυτοποίησης και επανεγκατάστασης προσφύγων στην Τουρκία, καθώς και με την ενίσχυση της φύλαξης των τουρκικών συνόρων», ανέφεραν κύκλοι του Μαξίμου, ενώ, όπως σημείωσαν, ο κ. Σουλτς καλωσόρισε την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Τουρκία.

Κατά τους ίδιους, τέλος, στη συνάντηση των κ. Τσίπρα – Σούλτς επιβεβαιώθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί η συνεργασία Ελλάδας – Ε.Ε., και να απορροφηθούν τα κονδύλια που έχουν προβλεφθεί για την στήριξη της Ελλάδας στο προσφυγικό ζήτημα.