Απεργιακή έκδοση της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» μοίρασαν οι υπό επίσχεση εργαζόμενοι

aggelioforos

Με τίτλο “Πλούσιοι μέτοχοι πτωχεύουν 110 εργαζομένους” και υπέρτιτλο “Μπακατσέλος, Μπόμπολας και Ψυχάρης βυθίζουν την ιστορική εφημερίδα” κυκλοφόρησε σήμερα από τους υπό επίσχεση εργαζόμενους του “Αγγελιοφόρου” η απεργιακή τους έκδοση.

“Η τρόικα των ΜΜΕ στη Βόρεια Ελλάδα μεταθέτει σε μισθωτούς, ασφαλιστικά ταμεία, Δημόσιο και προμηθευτές την ευθύνη της κατάρρευσης του εκδοτικού ομίλου και ζητεί να πτωχεύσει. Η αίτηση των τριών μετόχων θα συζητηθεί στις 27 Νοεμβρίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης” αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο της έκδοσης.

Η απεργιακή έκδοση μοιράστηκε δωρεάν το μεσημέρι, στην πλατεία Αριστοτέλους, από δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς Τύπου, που τελούν υπό επίσχεση εργασίας.

Χθες, ομάδα δημοσιογράφων, επέδωσε την απεργιακή έκδοση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποψήφιο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος βρισκόταν στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της εκστρατείας του για τη διεκδίκηση της προεδρίας της ΝΔ.

“Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δεν θα τηρηθούν όλες οι διατάξεις περί αποζημιώσεων” δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εκδήλωσε την απορία του για τη μη καταβολή αποζημιώσεων όπως και οχτώ μηνών δεδουλευμένων αποδοχών.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας, επιδίωξαν να συναντήσουν τον κ. Μητσοτάκη “αφενός μεν λόγω της ιδιότητάς του ως υποψήφιου προέδρου της ΝΔ, αφετέρου δε λόγω της εγγύτητας των σχέσεών του με τη γνωστή επιχειρηματική οικογένεια της Βόρειας Ελλάδας”.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, ανακοινώθηκε στους εργαζομένους ότι η επιχείρηση προχωρά σε παύση πληρωμών και καταθέτει αίτηση πτώχευσης.