Την έκλεψε, τον απέλυσε και στη συνέχεια την εκβίαζε για την καταβολή αποζημίωσης

Στην εξιχνίαση υπόθεσης εκβίασης σε βάρος ιδιοκτήτριας καφέ-μπαρ, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη.

 

“Πρωταγωνιστής” της υπόθεσης είναι ένας 23χρονος, ο οποίος είχε απολυθεί πριν από δέκα ημέρες, διότι έκλεψε χρήματα από το ταμείο του καταστήματος στο οποίο εργαζόταν. 

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, μια 30χρονη, τον απέλυσε και στη συνέχεια ο 23χρονος εκβίαζε την 30χρονη ότι θα την καταγγείλει για παρατυπίες σε ασφαλιστικό φορέα, εάν δεν τού κατέβαλε ποσό αποζημίωσης 500 ευρώ.

Σε βάρος του 23χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης και της κλοπής. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ο 22χρονος αδερφός του δράστη, ο οποίος βαρύνεται με το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε εκβίαση. Ο 22χρονος διεμήνυε, μέσω τρίτων προσώπων, ότι εάν δεν καταβληθεί το αιτούμενο ποσό στον 23χρονο, θα προκαλούσε φθορές στην επιχείρηση, με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα αναφερόμενα της ιδιοκτήτριας, ο δράστης απολύθηκε διότι αφαίρεσε μέρος των εισπράξεων της επιχείρησης, πράξη την οποία η ίδια αντιλήφθηκε ύστερα από σχετικό έλεγχο στο ταμείο του καταστήματος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.