Το ΠΑΜΕ, ο ΟΑΣΘ και η Χρυσή Αυγή

ΦΩΤΟ: SOOC/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: SOOC/ΑΡΧΕΙΟΥ

Δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε το ΠΑΜΕ εναντίον του προέδρου του ΟΑΣΘ Δ. Τσερμενίδη για τους παρακάτω λόγους, όπως διατυπώνονται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

Καταδικάζουμε την πρόσφατη  συνάντηση του προέδρου του ΔΣ των εργαζομένων  του ΟΑΣΘ κ. Τσερμενίδη Δημήτρη με κλιμάκιο της φασιστικής – ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ νομιμοποιεί την εγκληματική δράση των υπόδικων φασιστών – δολοφόνων της ΧΑ, και τους δίνει χώρο για να χύσουν το ρατσιστικό, φασιστικό τους δηλητήριο. Άλλωστε η πλειοψηφία στην διοίκηση από την μια  προσπαθεί να βάλει σειρά εμποδίων στη δράση του ταξικού κινήματος, και από την άλλη ανοίγει τις πόρτες της στα μαντρόσκυλα των εφοπλιστών και βιομηχάνων, τους χρυσαυγίτες.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί φασιστικό – ναζιστικό μόρφωμα που έχει αποστολή το χτύπημα του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Η δράση της είναι γνωστή. Επιτίθεται σε εργάτες και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για να τρομοκρατήσει, στήνει δουλεμπορικά γραφεία  για να μειωθούν οι μισθοί.

Δεν ξεγελούν κανέναν με το δήθεν ενδιαφέρον τους “για τα προβλήματα του Οργανισμού”. Βαράνε προσοχή και δεν βγάζουν τσιμουδιά για την απληρωσιά μέσα στα εργοστάσια και στους χώρους εργασίας, για την εκμετάλλευση και την ελαστική εργασία. Βαράνε προσοχή στο κεφάλαιο και την εξουσία του, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πολιτική της.

Απέναντι στους υπηρέτες των επιχειρηματικών ομίλων, στα τσιράκια των εφοπλιστών, στην αντιλαϊκή πολιτική, οι εργαζόμενοι να αντιτάξουν το δυνάμωμα της εργατικής – λαϊκής πάλης, με νέους μεγάλους ταξικούς αγώνες. Να δυναμώσει η ταξική αλληλεγγύη και ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ μαζικά να καταδικάσουν την πολύμορφη στήριξη και κάλυψη που απολαμβάνει η Χρυσή Αυγή.  Να δυναμώσουν τη δράση τους για την απομόνωση των φασιστών – δολοφόνων  στον ΟΑΣΘ, παντού

ΠΑΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ