Το πρώτο αντηλιακό που… πίνεται!

Η αμερικανική εταιρεία Osmosis Skincare δημιούργησε ένα καινοτόμο προϊόν με την εμπορική ονομασία Harmonized H20 UV Neutralizer, το οποίο υπόσχεται να προφυλάξει τον κόσμο από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Είναι ένα κοινό αντηλιακό προϊόν με δείκτη προστασία 30, με μία βασική διαφορά: Δεν απλώνεται σαν λοσιόν ή γαλάκτωμα στο δέρμα αλλά πίνεται με το κουτάλι! Το πρώτο πόσιμο αντηλιακό στον κόσμο προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία και δρα για περίπου τρεις ώρες, εξουδετερώνοντας το 97% των ακτινών UVA και UVB.

 

Κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις: 

Μία για γρήγορο μαύρισμα και μία για πιο ματ αποτελέσματα. Ο χρήστης καλείται να πίνει 2 ml αντηλιακού μαζί με νερό για κάθε 4 ώρες που περνάει εκτεθειμένος κάτω από τον ήλιο. Εδώ και αρκετά χρόνια έχει αρχίσει να δημιουργείται στη Δύση μία νέα αγορά… πόσιμων καλλυντικών τα οποία περιέχουν ουσίες ευεργετικές για το δέρμα (αντιοξειδωτικά, κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύ, ωμέγα-3 λιπαρά, καροτενοειδή κ.ά.) όπου τώρα φιγουράρει και το πόσιμο αντηλιακό. Αναμένεται η έγκρισή του από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων για να φτάσει στην… καλοκαιρινή μας τσάντα!

 

Πηγή: perierga.gr