Τουρκία: Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις προκάλεσαν το κύμα ψύχους και οι σφοδρές χιονοπτώσεις

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει στη γειτονική Τουρκία το κύμα ψύχους που συνοδεύεται από σφοδρές χιονοπτώσεις, έχοντας στοιχίσει τη ζωή ενός εννιάχρονου παιδιού και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

 

Στο Καραμπιούκ (κεντρικά) ένα σχολικό λεωφορείο αναποδογύρισε εξαιτίας του παγετού που είχε καλύψει το οδόστρωμα με αποτέλεσμα ένας μαθητής να σκοτωθεί και 18 άλλοι να τραυματιστούν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

 

Πολλοί οδικοί άξονες έχουν κλείσει λόγω των χιονοπτώσεων, κυρίως οι αυτοκινητόδρομοι που συνδέουν τη Σμύρνη (δυτικά) με την πρωτεύουσα Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, ενώ εκατοντάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στους δύο αυτούς οδικούς άξονες, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

 

Η κρατική αεροπορική εταιρεία της Τουρκίας Turkish Airlines ανακοίνωσε ότι ακύρωσε 44 πτήσεις εξαιτίας των χιονοπτώσεων κυρίως από και προς τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

 

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε περισσότερες από 10 επαρχίες στα δυτικά, κεντρικά και βορειοδυτικά της χώρας, περιλαμβανομένης της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, όπου σημειώθηκαν οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις.

 

Στη βόρεια Τουρκία έχουν επιπλέον σημειωθεί εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

 

Μετά τις χιονοπτώσεις, η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για την επικράτηση πολικών θερμοκρασιών σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας για τις επόμενες ημέρες. Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει στους -20 βαθμούς κελσίου τη νύχτα της Τετάρτης 7 Ιανουαρίου με Πέμπτη 8 Ιανουαρίου στην Άγκυρα.