Τρ. Αλεξιάδης: Οι πολίτες πρέπει να ζητούν αποδείξεις

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Να ζητούν αποδείξεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προέτρεψε τους φορολογούμενους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης που ανέφερε ότι τα νομοσχέδια για το πλαστικό χρήμα θα κατατεθούν άμεσα στη Βουλή. Παραδέχτηκε καθυστέρηση στην έναρξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων και ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν οι δόσεις για τον φόρο εισοδήματος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega σε ό,τι αφορά τις αποδείξεις ανέφερε ότι οι πολίτες πρέπει να ζητούν αποδείξεις για να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση πλαστικών κρατών τόνισε ότι θα προβλέπεται «στα νομοσχέδια που καταθέτουμε άμεσα σε όσους έχουν δικαίωμα αφορολόγητου, ένα ποσοστό να χτίζεται με πλαστικό χρήμα. Αυτό το ποσοστό δεν θα χρειάζεται να το κρατούν σε αποδείξεις».

Ερωτηθείς για το πότε θα κατατεθούν τα σχετικά νομοσχέδια εξέφρασε την ελπίδα «αυτή ή την επόμενη εβδομάδα να κατατεθούν στη Βουλή».

Για τις φορολογικές δηλώσεις αναγνώρισε ότι έχει υπάρξει καθυστέρηση ενός μήνα. «Συζητούμε αντί να έχουμε τρεις διμηνιαίες δόσεις να έχουμε περισσότερες δόσεις. Ελπίζουμε η πρώτη δόση για το εισόδημα να είναι τον Μάιο» ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

Τέλος, όπως είπε έως την Τρίτη θα κατατεθεί στη Βουλή διάταξη με την οποία όλες οι δωρεές προς φορείς του Δημοσίου θα απαλλαγούν από ΦΠΑ.