Τραπεζίτες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Εχετε δει την ταινία του Ισπανού σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδοβάρ «Γυναίκες σε πρόθυρα νευρικής κρίσης»; Ε, αντικαθίστε στον τίτλο τη λέξη γυναίκες με τη λέξη τραπεζίτες και θα καταλάβετε τί σημαίνει να βρίσκεται παγιδευμένος στα δίχτυα μιας αχόρταγης τράπεζας που είναι αχόρταγη διότι το διοικητικό συμβούλιό της αποτελείται από αχόρταγους τραπεζίτες. 

 

Οι τραπεζίτες αντιλαμβάνονται ότι ξεσκεπάζεται το clolpo grosso που έκαναν με τους θαλασσοδανειζόμενους φιλαράκους τους και τους κερδοσκόπους αφεντάδες τους στην Εσπερία εναντίον της Ελλάδος και του ελληνικού λαού.  Νιώθουν ένα κάποιο φόβο. Μπορεί ο νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος να φρόντισε να τους προστατέψει νομικά με τον νόμο που προβλέπει να μην ασκηθεί καμία δίωξη σε βάρος όσων συμμετάσχει σε διάφορα τραπεζικά σκάνδαλα και μπορεί να συνεχίζουν οι εγχώριες τράπεζες να υπερχρεώνουν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα στην Ευρώπη τους πελάτες τους, αλλά σιγά σιγά ο φόβος μετατίθεται στην απέναντι πλευρά. 

 

Θα μου πεις, οι τραπεζίτες φοβούνται λόγω ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ! Αν φοβόντουσαν πραγματικά εδώ και δύο μήνες η Ελλάδα δεν θα είχε να κάνει με ευρώ, ούτε με Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα,, ούτε με Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ούτε με Κομισιόν και κρεμάλες θα είχαν στηθεί στις πλατείες για όλους τους σύγχρονους σουμπερίτες – σωματοφύλακες της παρασιτοκρατίας και της τραπεζοκρατίας που χρόνια τώρα κλέβουνε την φτωχολογιά και τη μεσαία οικονομική τάξη μέσω της ευνοιοκρατίας, του νεποτισμού, της υπερφορολόγησης, της υπερχρέωσης και των χειρότερων δημοσίων υπηρεσιών που υπάρχουν στην ευρωζώνη. 

 

Ο εκβιασμός των τραπεζιτών μέσω του Μάριο Ντράγκι, του διοικητή της ΕΚΤ, του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας και άλλων εκπροσώπων των κερδοσκόπων όπως ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, φτάνει στο αποκορύφωμά του με τους ρίπτοντες κροκοδείλια δάκρυα τραπεζιτουπαλλήλους να μιλάνε για grexit, κραχ της ελληνικής οικονομίας και χίλιες δύο άλλες κινδυνολογίες που έχουν βάση μόνο και μόνο στο γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια δυστυχώς εσκεμμένα με το μνημόνιο το χρήμα στην Ελλάδα μετατέθηκε από τα χέρια των πολιτών στα χέρια των τραπεζιτών και των φίλων τους λες και ήδη δεν διέθεταν τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση των καταναλωτών. 

 

Τα παπαγαλάκια των τραπεζιτών προειδοποιούν ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα, η οικονομία θα βουλιάξει και θα επέλθει χάος στην Ελλάδα, διότι δεν θα υπάρχει ρευστό. 

 

Επιπλέον, προειδοποιούν ότι ολοένα και περισσότεροι δανειολήπτες δεν εξοφλούν τα δάνειά τους και αν δεν πέσει νέο χρήμα από τον φορολογούμενο λαό στις τράπεζες, τότε δεν θα υπάρχει χρήμα στην αγορά.  

Ε ρε γλέντια με την κεφαλαιακή (αν)επάρκεια που θα κάνουμε!

Χρεοκοπία είναι η ύστατη απειλή. Κι είναι λέξη προσβλητική. Αν όμως δούμε την πραγματικότητα, η χρεοκοπία έχει ήδη γίνει με όλους αυτούς τους θεσμούς και τους γραβατοφόρους θησαυροφύλακες που σαν κυνηγόσκυλα προστάτεψαν τους κερδοσκόπους αφεντάδες τους και έκαναν τη λάντζα, τη βρώμικη δουλειά, να λαμβάνουν μέτρα για να κλέψουν τα πάντα από τον ελληνικό λαό μέχρι να μη του αφήσουν ούτε καν κράτος ή χώρα ή πατρίδα. 

 

Ομως, δεν μπορούν τα συμφέροντα λίγων να τα βάζουν με έναν ολόκληρο λαό. Οποτε έγινε αυτό στην Ιστορία, στο τέλος δεν ηττήθηκαν οι λαοί αλλά οι δυνάστες τους. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr