Τρείς νεαροί είχαν ρημάξει την Κομοτηνή

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ

Δεκάδες διαρρήξεις οχημάτων και επιχειρήσεων, χρηματικό ποσό αξίας 3.748 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές και μια σειρά άλλων αντικειμένων, αποτέλεσαν την λεία τριών νεαρών στην Κομοτηνή ηλικίας 18, 19 και 20 ετών, τα στοιχεία των οποίων ταυτοποίησε το τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς.
Πρόκειται για 51 διαρρήξεις οχημάτων και επιχειρήσεων, καθώς και μία απόπειρα, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα από τις 23-10-2015 έως και τις 20-12-2015, στην πόλη της Κομοτηνής.

Οι δράστες σε αυτό το χρονικό διάστημα λειτουργώντας είτε από κοινού είτε ξεχωριστά διέρρηξαν 48 οχήματα ΙΧΕ, ΙΧΦ, ταξί, λεωφορεία και δίκυκλο, δύο περίπτερα και ένα κατάστημα, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη ένα όχημα, χωρίς όμως, να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν μεταξύ άλλων συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.748 ευρώ, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τρεις ηλεκτρονικές συσκευές, ένα tablet, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, έξι ζευγάρια γυαλιά, καθώς και τσιγάρα, είδη ρουχισμού, τρόφιμα και έγγραφα.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνελήφθη ο 18χρονος δράστης, στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας για πέντε από τις παραπάνω διαρρήξεις που διέπραξε μόνος του.

Στο σπίτι του 18χρονου, ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διάπραξη κλοπών, καθώς και σε άλλη μία κρυψώνα εντοπίσθηκαν ορισμένα από τα κλοπιμαία, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.