Τσίπρας: Η Ευρώπη θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό

«Καταθεσαμε την πρότασή μας στους θεσμούς για ένα αμοιβαία έντιμο συμβιβασμό, που θα δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να ξεφύγει την οικονομική ασφυξία, θα αφήνει περιθώρια ανάκαμψης και θα βάζει τέλος στα σενάρια καταστροφής» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του, λίγο πριν αναχωρήσει σήμερα το μεσημέρι για τις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και εκπροσώπους της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

 

«Μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει σχόλια ή άλλο κείμενο από τους εταίρους» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας λέγοντας πως χθες το βράδυ δέχθηκε πρόσκληση από τον κ. Γιούνκερ να μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν από κοντά.

 

«Θα πάω για να συζητήσουμε πάνω στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι αναγκαίο οι θεσμοί και η πολιτική ηγεσία να προσχωρήσει στον ρεαλισμό. Χρειαζόμαστε ενότητα για να αποφύγουμε τη διαίρεση και η πολιτική ηγεσία θα κάνει αυτό που πρέπει. Θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό» κατέληξε ο πρωθυπουργός.