Τσίπρας: Καταθέσαμε τις προτάσεις – Η διαδικασία θα είναι ταχύτατη

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με στόχο να υπάρξει μια βιώσιμη συμφωνία για την Ελλάδα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, διεμήνυσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους λίγη ώρα έπειτα από την ολοκλήρωση της νέας Συνόδου Κορυφής για την χώρα μας, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η κυβέρνηση κατέθεσε την Τρίτη τις ελληνικές προτάσεις, «όπως διαμορφώθηκαν ως εθνική  στρατηγική από το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει τη δέσμευση για επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών, ισχυρό πακέτο επενδύσεων για να αντιμετωπιστεί και η ανεργία και έναρξη ουσιαστικής συζήτησης για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους. 

Και μπορεί οι Ευρωπαίοι ηγέτες να εμφανίστηκαν ιδιαίτερα σκληροί στις δηλώσεις του έπειτα από τη Σύνοδο Κορυφής, ωστόσο, ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε πως η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα.

«Ξεκινάμε με γρήγορους ρυθμούς για να καταλήξουμε μέχρι το τέλος της βδομάδας το αργότερο. Έχουμε ισχυρό όπλο την ετυμηγορία του ελληνικού λαού», είπε.

 

Δείτε επίσης:

Τουσκ: Στις 12 Ιουλίου τελειώνει ο χρόνος οριστικά

Γιούνκερ: Δεν είμαι υπέρ του Grexit αλλά έχουμε προετοιμαστεί για αυτό το σενάριο

Μέρκελ: Πλέον χρειαζόμαστε πολυετές πρόγραμμα

Ρέντσι: Θα περιμένουμε μέχρι την Κυριακή για νέα πρόταση

Reuters: Στερεύουν οι τράπεζες σε δυο-τρεις μέρες χωρίς συμφωνία

Διπλή σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Κυριακή