Τσίπρας σε πολιτικούς αρχηγούς: Στηρίξτε την ετυμηγορία του λαού

Να συνδράμουν στο να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού από το χτεσινό δημοψήφισμα για μια βιώσιμη λύση, ζήτησε, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο πρωθυπουργός από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη σύσκεψη στο Προέδρικό Μέγαρο, η οποία ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι.

 

Μάλιστα, η σύσκεψη χρειάστηκε να διακοπεί για λίγο, προκειμένου ο κ. Τσίπρας να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μαρίο Ντράγκι.

 

Παράλληλα, λίγο μετά τη μια το μεσημέρι έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ακολούθησε, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ζήτησε αυτή την επικοινωνία.

 

Το πρωί ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφε δήλωσε ότι η Ρωσία ελπίζει σε μία συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών το ταχύτερο δυνατό, προσθέτοντας ότι τα ερωτήματα που αφορούν την οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα θα πρέπει να απευθύνονται στην Αθήνα.

 

«Θέλουμε οι Έλληνες εταίροι μας να επιτύχουν τους απαραίτητους συμβιβασμούς με τους πιστωτές το ταχύτερο δυνατό και να πάρουν αποφάσεις που θα επιτρέπουν μια οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στην χώρα με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

 

Το Κρεμλίνο σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που έγινε χθες και παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στην Ελλάδα, κατέληξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

 

Νωρίτερα, είχε διαρρεύσει η πληροφορία ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, την οποία όμως, λίγο αργότερα, διέψευσε η Προεδρία της Γαλλίας.