Βουλή: Επεισόδια με ύβρεις και απειλές από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Με ύβρεις και ασεβείς χειρονομίες υποδέχτηκαν την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μερικοί δε από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά ακόμα και προς τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια. Το έναυσμα έδωσε πρώτος ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, μόλις ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα ψήφισαν 168 βουλευτές.

Ο κ. Μιχαλολιάκος μαζί με όλους τους βουλευτές του κόμματός του σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να χειρονομούν με απρέπεια, να φωνάζουν και να βρίζουν τους βουλευτές που είχαν υπερψηφίσει. Αμέσως οι βουλευτές της ΝΔ που κάθονταν στα διπλανά έδρανα άρχισαν να απομακρύνονται χωρίς να αντιδρούν. Μάλιστα κάποια στιγμή, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος, φωνάζοντας και βρίζοντας κινήθηκε απειλητικά προς τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, που στεκόταν στα πρώτα έδρανα των βουλευτών της ΝΔ. 

Ο κ. Δένδιας απομακρύνθηκε χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο, ενώ προς στον κ. Μίχο κινήθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας. Επενέβησαν άλλοι βουλευτές της ΝΔ και απομάκρυναν τον κ. Κικίλια. Εκείνη τη στιγμή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Μπόλαρη απευθυνόμενη προς τη βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή ακούστηκε να της λέει: «Δικά σας παιδιά είναι…». Η κ. Πιπιλή απλά κούνησε το κεφάλι απογοητευτικά για τη στάση της βουλευτού, ενώ την ίδια ώρα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης παρενέβη παίρνοντας αγκαλιά τη βουλευτή του κόμματός του και την απομάκρυνε για να μην δοθεί συνέχεια.

Οι κ.κ. Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παπάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Νίκος Μίχος, με τα χέρια τους υψωμένα χαιρετούσαν ομοϊδεάτες τους που βρίσκονταν στα θεωρεία της Βουλής και οι οποίοι, επίσης, επευφημούσαν. Το γεγονός ότι υπήρξαν επισκέπτες που αντέδρασαν από τα θεωρεία της Βουλής, κάτι που ρητώς απαγορεύεται από τον Κανονισμό, προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν έλεγαν να αποχωρήσουν από την Ολομέλεια της Βουλής και εξακολουθούσαν να φωνάζουν και να βρίζουν. 

Ο κ. Μιχαλολιάκος κάποια στιγμή ακούστηκε να φωνάζει προς τους αστυνομικούς της Βουλής «φορέστε χειροπέδες στους κλέφτες της συγκυβέρνησης, όχι σε εμάς». «Στη φυλακή να οδηγήσετε όλους αυτούς εδώ, όχι τη Χρυσή Αυγή», φώναζε και η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του κ. Μιχαλολιάκου. Ο Γιάννης Λαγός γύρισε προς το έδρανο όπου καθόταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας και μόλις διαπίστωσε ότι απουσίαζε άρχισε να φωνάζει δυνατά, επειδή ο δεύτερος ψήφισε υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πού είσαι Μπούκουρα; Εξαφανίστηκες! Δεν θα έχει τρύπα να κρυφτείς! Να σε δω τι θα κάνεις ρε κ……». Τελικά, αποφάσισαν να αποχωρήσουν όταν η αίθουσα της Ολομέλειας είχε σχεδόν αδειάσει από τους βουλευτές των άλλων κομμάτων.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ