Τέσσερις νεκροί και ένας τραυματίας από πτώση χιονοστιβάδας

Τέσσερις Ιταλοί σκιέρ έχασαν τη ζωή τους και ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση, στις Ελβετικές Άλπεις, δήλωσε η τοπική αστυνομία. Οι σκιέρ παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα το μεσημέρι του Σαββάτου και κατέληξαν σε κοντινό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν.

 

Οι πέντε Ιταλοί – δύο γυναίκες και τρεις άνδρες – έκαναν σκι στα σύνορα μεταξύ της Ελβετίας και της Ιταλίας, όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στις 13:40 τοπική ώρα (14:40 ώρας Ελλάδας), κοντά στο Κολ ντε Γκραντ Σαντ. Οι πέντε σκιέρ εντοπίστηκαν αρχικά ζωντανοί και οι τέσσερις σοβαρά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν αεροπορικώς σε κοντινά νοσοκομεία.

 

«Δυστυχώς, λάβαμε την έκθεση του νοσοκομείου που δείχνει ότι οι τρεις έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζαν Μαρί Μπορνέ, εκπρόσωπος της αστυνομίας. Μεταξύ των τριών νεκρών οι δυο είναι γυναίκες.

 

Οι σκιέρ κινούνταν εκτός πίστας, όταν ένας όγκος χιονιού περίπου 80 μέτρα πλάτους και 300 μέτρα μήκους τους παρέσυρε. Οι χιονοστιβάδες έχουν στοιχίσει πολλές ζωές στις Ελβετικές Άλπεις αυτό το χειμώνα. Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της σεζόν, σύμφωνα με αναφορές του ελβετικού πρακτορείου ειδήσεων ATS.