21 Κούρδοι μαχητές σε κλουβιά-Φόβοι για νέους αποκεφαλισμούς

Σε διαγωνισμό φρικαλεότητας… με τον εαυτό τους φαίνεται πως έχουν επιδοθεί οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μετά και τη δημοσιοποίηση βίντεο που τους δείχνει να κρατούν αιχμάλωτους σε κλουβιά «Κούρδους αντάρτες» περιφέροντάς τους στους δρόμους και υπονοώντας ξεκάθαρα ότι ο θάνατός τους πλησιάζει.

 

Το εννιάλεπτο βίντεο δείχνει εικοσιένα κούρδους μαχητές να μεταφέρονται μέσα σε κλουβιά στους δρόμους του Ιράκ εν μέσω αλαλαγμών και ζητωκραυγών από το πλήθος που παρακολουθεί την παρέλαση της φρίκης.

Κάποια στιγμή ωστόσο, οι τζιχαντιστές κάνουν κάτι πρωτοφανές, ακόμη και για τα δεδομένα τους: αρχίζουν να παίρνουν συνέντευξη από τους ομήρους με τις χαρακτηριστικές πορτοκαλί φόρμες. 

Στη συνέχεια, οι τζιχαντιστές βγάζουν τους αιχμαλώτους από τα κλουβιά τους και τους αναγκάζουν να γονατίσουν. 

Το βίντεο υπονοεί ότι οι 21 Κούρδοι Πεσμεργκά μεταφέρονται με τα κλουβιά προς τον θάνατό τους, καθώς στο τέλος ακούγονται πυροβολισμοί πριν πέσει το μαύρο φόντο. 


Βαλς: Άμεση απειλή για την Ευρώπη οι τζιχαντιστές 

 

Η τρομοκρατία από τους τζιχαντιστές αποτελεί «άμεση απειλή» εναντίον της ασφάλειας της Ευρώπης, εκτίμησε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς στη διάρκεια μιας συνόδου των ευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο στη Μαδρίτη.

«Θα ήθελα να αναφερθώ στο ζήτημα της Λιβύης και στην άμεση απειλή που αποτελεί για την ασφάλειά μας η δημιουργία κάτω από τα μάτια μας και όχι μακριά από τα σύνορά μας ενός νέου προπύργιου της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών», δήλωσε ο Βαλς, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη «μιας προσπάθειας άμυνας» στη διάρκεια αυτής της κεκλεισμένων των θυρών συνόδου.

Ο Βαλς ήταν ένας από τους τέσσερις πρωθυπουργούς που συμμετείχαν στη σύνοδο αυτή των σοσιαλιστών ηγετών, συνολικά σαράντα, που είχε στόχο να καθορίσει μια κοινή θέση για τρία σημαντικά για την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ζητήματα: την τρομοκρατία, την εξωτερική πολιτική και την απασχόληση.

Πρέπει «να έχουμε τη διαύγεια να εξηγήσουμε στην κοινή γνώμη των χωρών μας: η τρομοκρατία από τους τζιχαντιστές έχει εγκατασταθεί στις δυτικές κοινωνίες μας», υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός, φέρνοντας ως παράδειγμα τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου στο Παρίσι και στη Δανία με 17 και 2 νεκρούς αντίστοιχα.

Ο Βαλς επεσήμανε επίσης ότι περίπου 3.000 πρόσωπα έχουν τραβήξει την προσοχή των υπηρεσιών στη Γαλλία εξαιτίας του κινδύνου να ριζοσπαστικοποιηθούν και υπογράμμισε την εμφάνιση «ενός ισλαμοφασισμού», ενός συνδυασμού «του ολοκληρωτισμού» και «του ισλαμικού φανατισμού».
«Το ακραίο ισλάμ μάς έχει κηρύξει τον πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά ο Βαλς.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης την ανάγκη να «ενισχυθούν τα μέσα καταπολέμησης της τρομοκρατίας» και ανέφερε επίσης ότι απααίτητη προϋπόθεση για αυτό αποτελεί η καλύτερη προστασία των συνόρων της Ευρώπης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμά ότι 3.000 με 5.000 πολίτες της έχουν μεταβεί στη Συρία και το Ιράκ για να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών, το 30% εκ των οποίων έχει επιστρέψει στις πατρίδες του.