“Κρυφτό” με την Περιφέρεια παίζουν οι κάτοικοι των Βασιλικών και της Λακκιάς

Επί ποδός…βρίσκονται οι κάτοικοι Βασιλικών Θέρμης και Λακκιάς για ν αποτρέψουν την κατασκευή και λειτουργία δύο μονάδων παραγωγής ενέργειας από καύση βιομάζας στην περιοχή τους.

 

Όπως εξηγεί ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Βλαχομήτρος “ιδιώτες επενδυτές επιθυμούν να κατασκευάσουν εργοστάσιο που θα παράγει ρεύμα από καύση ξύλων σε απόσταση κυριολεκτικά αναπνοής από σχολεία, από καλλιέργειες κηπευτικών, από σπίτια”.

Οι επενδυτές δεν έχουν λάβει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου της Θέρμης για την περιβαλλοντική έκθεση που έχουν υποβάλλει , ενώ όπως επισημαίνει και ο Μόσχος Μοσχόπουλος από την Επιτροπή Κατοίκων Θέρμης Βασιλικών, “οι ατμοί που θα εκλύονται στον αέρα ενδέχεται να έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις ακόμη και στο μικροκλίμα της περιοχής”.

Ψάχνουν να βρουν που θα συνεδριάσει η Μητροπολιτική

Στο πλευρό των κατοίκων από την πρώτη στιγμή συντάσσεται και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος διευκρινίζει: “Εργοστάσια παραγωγής εναλλακτικής μορφής ενέργειας από βιομάζα είναι μια καινοτόμος επένδυση που μέχρι τώρα δεν έχει προχωρήσει στην Ελλάδα. Δυστυχώς οι δύο συγκεκριμένες μονάδες δεν πληρούν τους περιβαλλοντικούς όρους που θα έπρεπε να τηρούν σε μια περιοχή μάλιστα που είναι και κατοικημένη αλλά και έχει έναν πολύ ισχυρό Πρωτογενή Τομέα. Δεν μπορεί να προχωρήσει το έργο”.

Στο μεταξύ οι κάτοικοι της περιοχής μάλλον παίζουν …κρυφτό με την Περιφερειακή Μητροπολιτική, στην οποία επιχειρήθηκε δύο φορές μέχρι τώρα να συζητηθεί το θέμα “Ξέρουμε πως στην περιφέρεια προστατεύονται τα συμφέροντα των επενδυτών (σσ οι εκτάσεις γης που πρόκειται ν ανεγερθούν οι μονάδες ανήκουν στην οικογένεια Σαλαγκούδη) , αλλά εμείς δεν θα τους αφήσουμε να συνεδριάσουν χωρίς να είμαστε παρόντες” λέει ο κ Βλαχομήτρος. Πληροφορίες αναφέρουν πως την  ερχόμενη Τετάρτη το θέμα θα επανέλθει στην επικαιρότητα με μια νέα συζήτηση που θα γίνει. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr