Χρόνια πολλά στην τραπεζοκρατία μας!

Σήμερα γιορτάζει η αριστοκρατία της χώρας. Φουά γκρα, χαβιάρι, σαμπάνια Ντομ Περινιόν και αβγοτάραχο Κωπαιδας περιλαμβάνει το μενού στις φινετσάτες φωλίτσες των golden girls and boys. Κερνάει ο λαός. Και με κυβέρνηση λαϊκή (υποτίθεται)!

 

Κάποτε λέγαμε τέρμα τα αστεία, μας σώζει μια ληστεία. Οι τραπεζίτες ως γνωστόν το υιοθέτησαν το σλόγκαν πολλά χρόνια πριν. Μπροστά τους, επίσης ως γνωστόν, οι αδερφοί Παλαιοκώστα ωχριούν!

 

Το είδαμε όταν μπήκε λουκέτο στο μικρό κατάστημα που με χίλια βάσανα ανοίξαμε και δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε λόγω της υπερχρέωσης και της υπερεισφορολόγησης, όταν μείναμε άνεργοι, όταν είδαμε συμπολίτες μας να μένουν άστεγοι και να κοιμούνται από εδώ και από εκεί επειδή δεν εξόφλησαν το υπερτοκογλυφικό δάνειο στην τράπεζα, όταν κόψαμε το γάλα για τα παιδιά μας από το μεσημεριανό τραπέζι. 

 

Κι όλα αυτά για το καλό των τραπεζιτών, για να συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος της διατήρησης ενός συστήματος ψευτοαριστοκρατίας εχόντων που παρασιτοζωούν σε βάρος των μη εχόντων, πλην αναγκασμένων να κάνουν ότι θέλουν οι τράπεζες και το κράτος πολιτών με κίνδυνο να χάσουν το τελευταίο κεραμίδι που έχουν πάνω από το κεφάλι τους. 

 

Κι όλα αυτά για να μην τιμωρηθεί κανείς για τις μίζες, την υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος μέσω κόκκινων δανείων, ανακεφαλαιοποιήσεων, βροχής κατασχέσεων ακινήτων δανειοληπτών, απορροφήσεων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και άλλων τρικ που στο όνομα του ελληνικού λαού κάνουν οι τράπεζες. Ασυλο και φοροαπαλλαγή στους καημένους τους τραπεζίτες που απειλούν να γκρεμοτσακίσουν τη χώρα στα βράχια με ένα καλοραμμένο μαύρο κοστούμι τύπου Grexit πριν από το Πάσχα άμα η κυβέρνηση δεν κάνει όλα τους τα χατίρια που πολύ φοβόμαστε ότι ήδη τα κάνει. 

 

Χρόνια πολλα΄στην τραπεζοκρατία μας λοιπόν από τον Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος. Χρόνια πολλά και στην κυβέρνησή μας και στην αντιπολίτευση και στη Βουλή μας. Χρόνια πολλά σε κάθε είδους λαμόγια είτε είναι τραπεζίτες, είτε είναι θαλασσοδανειζόμενοι επιχειρηματίες, είτε  αυτόκλητοι σωτήρες του λαού, είτε πράκτορες που το παίζουν επαναστάτες και κοροϊδεύουν όσους πραγματικά διψούν για επανάσταση στο καλύτερο παραθαλάσσιο οικόπεδο στον πλανήτη που ακόμη σε πείσμα πολλών εντός και εκτός του ονομάζεται Ελλάδα

 

Κι ευχόμαστε η ευχή μας να κρατήσει όσο κρατήσει η Πρωταπριλιά. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr