37 προσαγωγές για επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Τριάντα επτά άτομα προσήγαγε χθες η ΕΛ.ΑΣ., τα οποία φέρονται να συμμετείχαν σε επίθεση που έγινε στις 7.30 το απόγευμα σε γραφεία της Χρυσής Αυγής.

 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ομάδα 40-50 κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Αθήνας, τα οποία εδρεύουν στην οδό Δεληγιάννη, απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης.

 

Οι άγνωστοι, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εκσφενδόνισαν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, προκαλώντας φθορές κυρίως στην είσοδο των γραφείων, ενώ σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα έξω από το κτίριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες έφτασαν στην περιοχή με το τρένο και αποχώρησαν με τον ίδιο τρόπο. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της ομάδας ΖΗΤΑ, πραγματοποιώντας έρευνες στην ευρύτερη περιοχή. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε μεγάλη ομάδα ατόμων, που έφερε κράνη, κουκούλες και προστατευτικά, να κινείται στον σταθμό του Μετρό «Πανεπιστήμιο». Οι αστυνομικοί προσήγαγαν 37 άτομα και εξετάζεται αν έλαβαν μέρος στην επίθεση κατά των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η ΧΑ, στην οποία υποστηρίζει ότι «πρόκειται για ακόμη μία επίθεση του αριστερού παρακράτους κατά της Χρυσής Αυγής με εντολή Σαμαρά!».