6 χαρακτηριστικά των ντροπαλών ανθρώπων

Κάθε φορά που κάποιος θέλει να σας βγάλει μια φωτογραφία εσείς κρύβετε το πρόσωπό σας ή κοκκινίζετε και κάθε φορά που γνωρίζετε καινούριο κόσμο δεν έχετε τι να πείτε.

 

Σας χαρακτηρίζουν ντροπαλές αλλά δεν έχετε ακόμα αποδεχθεί ότι η ντροπή είναι το συναίσθημα που σας χαρακτηρίζει. Οι ντροπαλοί άνθρωποι είναι ίσως παρεξηγημένοι για τη συμπεριφορά τους και την απόσταση που δημιουργούν, όμως μερικά από τα χαρακτηριστικά τους θα σας πείσουν ότι πρόκειται απλά για μια διαφορετική οπτική της καθημερινότητας.

 

1.Δεν τους αρέσει να γνωρίζουν καινούριους ανθρώπους: Οι ντροπαλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν κάθε φορά που κάνουν νέες γνωριμίες και χρειάζονται χρόνο για να τους γνωρίσουν και να μάθουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να πουν ή να κάνουν.

 

2. Δεν εμπιστεύονται εύκολα: Οι ντροπαλοί άνθρωποι μπορεί να μη μιλούν πολύ αλλά δεν το κάνουν μόνο γιατί ‘φοβούνται’ αλλά επειδή δεν εμπιστεύονται εύκολα τους άλλους και δεν θέλουν να δεχθούν κακή κριτική αν ανοιχτούν στο λάθος άτομο.

 

3. Προτιμούν να είναι θεατές παρά συμμετέχοντες: Οι ντροπαλοί άνθρωποι προτιμούν να παρακολουθούν παρά να συμμετέχουν είτε πρόκειται για ένα άθλημα, για μια παράσταση ή για κάτι που αφορά προβολή.

 

4.Τους αρέσει η μοναξιά: Οι ντροπαλοί θέλουν να κάθονται περισσότερη ώρα μόνοι τους γιατί κουράζονται όταν περνούν χρόνο με πολλούς ανθρώπους.

 

5. Δεν είναι ‘αρχηγοί’ αλλά δεν είναι και ‘οπαδοί’: Οι ντροπαλοί δεν έχουν τα χαρακτηριστικά αυτά που χρειάζονται για να καθοδηγήσουν μια ομάδα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τους αρέσει να είναι απλά αυτοί που ακολουθούν οδηγίες. Μπορεί να φαίνονται ως ‘αντικοινωνικοί’ αλλά στην πραγματικότητα θέλουν απλά να δουλεύουν ανεξάρτητα και όχι σαν μέρος μιας ομάδας.

 

6. Θέλουν να είναι στο ‘παρασκήνιο’: Οι ντροπαλοί άνθρωποι δεν θέλουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής ούτε να γίνονται αντικείμενο συζητήσεων. Προτιμούν να μην ‘φαίνονται’, να μην βγάζουν φωτογραφίες με το πρόσωπό τους και να περνούν απαρατήρητοι.