Άνοιξε το πρώτο Google Shop

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Google αποφάσισε να ανοίξει ένα δικό της φυσικό κατάστημα για να πουλά τα προϊόντα της, όπως Android smartphones/tablets, Chromebooks και Chromecast, καθώς και για να παρέχει υποστήριξη στους πελάτες, είτε με tutorials για τις συσκευές τους, είτε με επιδείξεις των σημαντικότερων εφαρμογών της.

 

Το Google Shop είναι ουσιαστικά κατάστημα μέσα σε κατάστημα, αφού άνοιξε τις πόρτες του μέσα στο Currys PC World στο Λονδίνο (Tottenham Court Road), και στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας είναι το άνοιγμα ακόμη δύο παρόμοιων καταστημάτων στο δυτικό Λονδίνο (Fulham) και στο εκπτωτικό πάρκο Thurrock του Essex.

 

Σύμφωνα με το techgear.gr, ο James Elias, υπεύθυνος marketing της Google στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε: «είμαστε ενθουσιασμένοι για τα εγκαίνια ενός τέτοιου χώρου, του πρώτου αυτού του είδους σε όλο τον κόσμο, στο Currys PC World. Με το Google Shop δημιουργήσαμε ένα μέρος για τον κόσμο, για να παίξουν, να πειραματιστούν και να μάθουν για όλα όσα έχει να προσφέρει η Google, από εκπληκτικές συσκευές μέχρι μια απόλυτα συνδεδεμένη online ζωή.

 

Οι επισκέπτες θα βρουν ένα μεγάλο videowall με την υπηρεσία Google Earth, έναν ψηφιακό πίνακα και κατά καιρούς θα μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα και εκδηλώσεις για μεγάλη γκάμα θεμάτων, από την online ασφάλεια μέχρι βασικές γνώσεις προγραμματισμού».