Δείτε σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω του χιονιού και των πολικών θερμοκρασιών που θα σημειωθούν νωρίς το πρωί. Οι μαθητές στα μισά σχεδόν σχολεία της Αττικής, της Κρήτης, των Κυκλάδων και της Φλώρινας δεν θα γυρίσουν μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.  

Αττική

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των δημοτικών αρχών, κλειστά θα παραμείνουν αύριο λόγω καιρικών συνθηκών τα σχολεία στους δήμους Κηφισιάς, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Παπάγου-Χολαργού, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Πεντέλης.

Σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Θρακομακεδόνων, Βαρυμπόμπης, Ολυμπιακού Χωριού του Δήμου Αχαρνών, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Διονύσου, δηλ. Διόνυσος, Κρυονέρι, Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Άνοιξη, Σταμάτα, Ροδόπολη, στα δημοτικά διαμερίσματα Αφιδνών, Αυλώνα, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Καλάμου, Πολυδενδρίου, Μαλακάσας του Δήμου Ωρωπού και στα δημοτικά διαμερίσματα Βαρνάβα και Γραμματικού του Δήμου Μαραθώνα.

Δεν εξεδόθησαν ανακοινώσεις για κλείσιμο των σχολείων στους δήμους Αγ. Παρασκευής, Φιλοθέης-Ψυχικού, Μαρουσίου, Ηρακλείου Αττικής, Μεταμόρφωσης, Ν. Ιωνίας.

Φλώρινα
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Φλώρινας, εξαιτίας του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση θα ανοίξουν στους δήμους Γρεβενών, Εορδαίας Κοζάνης, Άργους Ορεστικού Καστοριάς και Πρεσπών Φλώρινας.

Κυκλάδες
Παρατείνονται κατά μία ημέρα οι διακοπές των μαθητών της Σύρου, καθώς κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου λόγω της κακοκαιρίας.

Δεν θα λειτουργήσουν οι Σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2015.

Στην Τήνο, που παραμένει χωρίς ρεύμα από τα Θεοφάνεια και έχει χιονίσει πολύ, τα σχολεία δεν αναμένεται να ανοίξουν.

Ηράκλειο
Λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού θα παραμείνουν κλειστά, αύριο Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, στον Δήμο Ηρακλείου τα νηπιαγωγεία Δαφνών, Βασιλειών, Αγίου Σύλλα, Βουτών, Σταυρακίων, Σκαλανίου, Αγίου Βλάσση, Προφήτη Ηλία, Κυπαρισσίου, Άνω Ασιτών, Κάτω Ασιτών, Αγίου Μύρωνα, Βενεράτου. Επίσης, τα δημοτικά σχολεία Δαφνών, Βασιλειών, Βουτών, Σταυρακίων, Σκαλανίου, Αγίου Σύλλα, Καρκαδιώτισσας, Βενεράτου, Άνω Ασιτών, Κάτω Ασιτών, Αγίου Μύρωνα, Προφήτη Ηλία, καθώς και τα γυμνάσια Προφήτη Ηλία, Βενεράτου, Αγίου Μύρωνα και το Λύκειο Αγίου Μύρωνα.

Υπόλοιπη Κρήτη 
Κλειστά, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα είναι αύριο τα σχολεία και στους δήμους Βιάννου, Μινώα Πεδιάδος, Αρχανών- Αστερουσίων και Οροπεδίου Λασιθίου.