Έκρηξη εν κινήσει αυτοκινήτου με έναν νεκρό (ΦΩΤΟ)

Αυτοκίνητο εξερράγη ενώ βρισκόταν εν κινήσει στο 50ό χλμ. της Αττικής Οδού το πρωί της Δευτέρας, σε σημείο κοντά στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο σημείο του δυστυχήματος από κλιμάκιο πυροτεχνουργών, διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο δεν ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες.

Ο 35χρονος οδηγός -αλβανικής υπηκοότητας- είναι νεκρός, ενώ η 26χρονη συνεπιβάτης μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη (20% εγκαύματα) στο Γενικό Κρατικό Αθηνών. 

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, εργαζόταν ως πορτιέρης σε νυχτερινό κέντρο. Δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές.  

Το όχημα, μοντέλου Smart, βρισκόταν στην κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 07:30, κοντά στο ύψος όπου βρίσκεται το κτίριο της αστυνομίας. 

Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί και στελέχη της Ασφάλειας προκειμένου να διαπιστώσουν πού οφείλεται η έκρηξη.  

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο οδηγός δεν αποκλείεται να είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, προκειμένου να φτάσει εγκαίρως στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να υπερθερμανθεί η μηχανή του οχήματος.

Αρχικά, το Mega μετέδωσε ότι το αυτοκίνητο ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά. Η ΝΕΡΙΤ, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, υποστήριξε ότι κατά την πρώτη αυτοψία βρέθηκε κρατήρας κάτω από το αυτοκίνητο, αιτιολογώντας την εκτίμηση για παρουσία εκρηκτικών.

Σε κάθε περίπτωση δεν  έχει διευκρινιστεί ακόμη από τις αστυνομικές έρευνες αν το αυτοκίνητο εξεράγη επειδή υπερθερμάνθηκε, ήταν παγιδευμένο ή μετέφερε εκρηκτικά.

 

Πηγή: in.gr