Ένας 13χρονος έπιασε το σταυρό στη Θεσσαλονίκη (Video)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν στη Θεσσαλονίκη τα Θεοφάνεια, ενώ δεκαοκτώ άτομα βούτηξαν στα νερά του Θερμαϊκού για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

 

Τα 18 άτομα, που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο επέβαιναν στο πλοιάριο «Ερμής» που έχει δέσει μπροστά στην παραλία.

 

Ο 13χρονος Νίκος Ταρνανίδης από τα Γιαννιτσά μαθητής Α’ γυμνασίου είναι ο τολμηρός που έπεσε στα κρύα νερά του Θερμαϊκού, στην παραλία της Θεσσαλονίκης και κατάφερε να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό. Ο 13χρονος μετακόμισε πρόσφατα με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη και είναι η πρώτη φορά που βουτά στα νερά του Θερμαϊκού για να πιάσει τον Σταυρό ενώ βουτούσε τα τελευταία πέντε χρόνια στα Γιαννιτσά 

 

«Βούτηξα γιατί ήθελα να στείλω ένα μήνυμα αγάπης στον κόσμο». είπε ο Νίκος, μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Να μην κλείσουν τα κολυμβητήρια, αυτό είναι το σημαντικό» τόνισε ο πατέρας του Γιάννης Ταρνανίδης.

Η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ανθιμου και ακολούθησε πομπή επί της οδού Αγίας Σοφίας, μπροστά από το τιμητικό άγημα, μέχρι την παλιά παραλία.

 

Στην τελετή παρέστη ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Σταύρος Καλαφάτης, πρώην υπουργοί, βουλευτές και γενικοί γραμματείς, υποψήφιοι βουλευτές και στελέψη κομμάτων, όπως οι Κ. Γκιουλέκας, Γ. Αμανατίδης, Π. Κοκκόρης,Σ. Σιμόπουλος, Π.Ψωμιάδης, Ν. Παυλίδου, Σ. Πέγκας, Χ.Ταχιάου, Γιάννης Ιωαννίδης, κ.α.

 

“Παρά τις αντίθετες προβλέψεις για κακοκαιρία, η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία είναι καταγάλανη ε, και η υπόλοιπη Ελλάδα αύριο, όλοι μαζί, το ίδιο είμαστε” είπε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ‘Ανθιμος, την ώρα που ένα λευκό περιστέρι αφέθηκε να πετάξει ψηλά στον ουρανό. “Προσευχή να κάνουμε και σύνεση και αγάπη και ομόνοια να έχουμε” πρόσθεσε.

 

Η τελετή ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι. Οι είκοσι που έπεσαν στα νερά για τον σταυρό αποβιβάστηκαν απο το σκάφος που επέβαιναν στην παραλία της πόλης, όπου συγγενείς καθώς και παρευρισκόμενοι, τους ασπάστηκαν και τους ευχήθηκαν και του χρόνου.