Έτοιμος για νέο κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου

Εντός των επόμενων 24ωρων ενδέχεται να ανακοινώσει το νέο του κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει στην κίνηση αυτή παρά τις αντιδράσεις ακόμα και στο οικογενειακό του περιβάλλον.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες στο «τραπέζι» έχουν πέσει τέσσερα ονόματα για τον νέο πολιτικό σχηματισμό τα οποία είναι: «Αλλαγή», «Κίνημα Αξιών», «Σοσιαλιαστικό Κίνημα» και «Πατριωτικό Κίνημα». Ωστόσο το νέα κόμμα πριν καν ιδρυθεί φαίνεται να έχει ήδη και εσωκομματικά προβλήματα καθώς οι στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επιχειρούν να θέσουν εκτός παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Φίλιππος Πετσάλνικος και ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

 

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ με χθεσινή άτυπη ενημέρωσή του κάνει λόγο για προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και προσθέτει πως είναι αδιανόητο η διάσπαση να γίνει από τον γιο του ιδρυτή του κόμματος.

 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» είπε πως κανείς δεν μπορεί να είναι χαρούμενος στο κόμμα εάν ο Γ. Παπανδρέου κάνει μια τέτοια κίνηση και πρόσθεσε: «Είναι λίγο αντιφατικό ο Γ. Παπανδρέου να κάνει κόμμα και να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ. Θα το δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα… Η διάσπαση είναι διάσπαση. Ένα πληγωμένο ΠΑΣΟΚ που περιμένει σε λίγο καιρό να δικαιωθεί όταν ο πρώην πρόεδρός του το διασπά, τι θα είμαστε μεσ’ την καλή χαρά;». 

Εν μέσω του φημολογούμενου ενδεχομένου εξαγγελίας ίδρυσης νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό, χθες η Χαρ. Τρικούπη εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, με αναφορές σε προσωπικούς σχεδιασμούς και ανιστόρητες εσωστρεφείς συζητήσεις. 

Όπως αναφέρεται σε «άτυπη ενημέρωση» που εκδόθηκε, «είναι αδιανόητο να υπονομευτεί η ενότητα από ένα πρόσωπο, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου». Και προστίθεται ότι «μια τέτοια ενέργεια θα γινόταν χωρίς εμφανή πολιτικό λόγο, χωρίς ιστορική μνήμη, χωρίς συλλογικό πολιτικό στόχο. Αντιθέτως θα συνιστούσε προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης».

Πηγή: Έθνος