Ικανοποίηση στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ για την απόφαση ΣτΕ που “παγώνει” τις μετεγγραφές

Με ικανοποίηση έγινε δεκτή, στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας για το “πάγωμα” των μετεγγραφών νέων φοιτητών.

 

Το Τμήμα είχε καταθέσει σχετική προσφυγή στο ΣτΕ από κοινού με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Το ΣτΕ χορήγησε την προσωρινή διαταγή “προς αποτροπή ανεπανόρθωτης βλάβης στη λειτουργία τους, την οποία συνεπάγεται η καθ΄ υπέρβαση των εκπαιδευτικών τους δυνατοτήτων μεταφορά θέσεων μεγάλου αριθμού φοιτητών εισαχθέντων σε άλλα ΑΕΙ της χώρας”.

“Θα περιμένουμε την εκδίκαση της υπόθεσης, στις 6 Φεβρουαρίου, όμως η προσωρινή αναστολή κινείται στην κατεύθυνση της προσφυγής μας, που έγινε με στόχο να προστατέψουμε την ποιότητα των σπουδών”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Τμήματος του ΑΠΘ, Νίκος Καλογήρου.

Ο κ.Καλογήρου επισήμανε ότι μεγάλο μέρος της διδασκαλίας, στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, είναι εργαστηριακό και με δεδομένη και τη μείωση του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, αλλά και των πιστώσεων, καθίσταται πρακτικά αδύνατο να εκπαιδευτεί σωστά διπλάσιος αριθμός φοιτητών. Το Τμήμα είχε ζητήσει 100 νέες εγγραφές φοιτητών, εγγράφηκαν με εισαγωγικές εξετάσεις 125 και με τις μετεγγραφές αναμένεται να ξεπεράσουν τους 220. “Με αυτά τα δεδομένα το μάθημα είναι αδύνατο να γίνει, δεν έχουμε χώρους να υποδεχθούν τους μαθητές”, σημείωσε ο καθηγητής.