Ηλικιωμένοι έπεσαν θύματα 44χρονης στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης-Αγίου Παύλου,  οδήγησε στην εξιχνίαση περιπτώσεων κλοπών σε βάρος τριών ηλικιωμένων ατόμων.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστιδα 44χρονη, σε βάρος της οποίας, αλλά και τριών συνεργών της, σχηματίσθηκε δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενες, τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του τρέχοντος έτους, προσέγγισαν με διάφορες προφάσεις ηλικιωμένα άτομα στις περιοχές της Άνω Πόλης, της Περαίας και της Ανάληψης και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και προσωπικά τους αντικείμενα.

Αναλυτικότερα:

  • Αρχές Μαρτίου του 2015, η 44χρονη προσέγγισε 86χρονη γυναίκα στην περιοχή της Άνω Πόλης και προσποιούμενη υπάλληλο τραπεζικού υποκαταστήματος και παλιά της γνώριμη, εισήλθε στο διαμέρισμά της μαζί με έτερη συνεργό της και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από το εσωτερικό το χρηματικό ποσό των (100) λιρών Αγγλίας.
  • Περί τα τέλη του ίδιου μήνα, προσέγγισε προαύλιο χώρο οικίας στην περιοχή της Περαίας, όπου βρίσκονταν 74χρονος και με το πρόσχημα ότι αναζητά πληροφορίες σχετικά με την περιοχή, απέσπασε την προσοχή του και αφαίρεσε από την τσέπη του το χρηματικό ποσό των (650) ευρώ, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο στο οποίο την ανέμενε συνεργός της.
  • Αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους, η 44χρονη μαζί με συνεργό της πλησίασαν ηλικιωμένη στην περιοχή της Ανάληψης και αφού προθυμοποιήθηκαν να την βοηθήσουν να μεταφέρει σακούλες με διάφορα προϊόντα, εισήλθαν στο διαμέρισμά της, όπου με την ίδια μέθοδο αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, τιμαλφή και προσωπικά της αντικείμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η 44χρονη έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για παρόμοια αδικήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.