Μάζεψαν 300 σακούλες παιχνίδια και βιβλία στον δήμο Θέρμης

Περισσότερες από 300 σακούλες με παιχνίδια και βιβλία συγκέντρωσαν τα παιδιά του Δήμου θέρμης, σε μια συγκινητική χειρονομία προσφοράς και αγάπης.

 

Δεκάδες μπόμπιρες φορτωμένοι με δώρα και παιχνίδια πλημμύρισαν τη δημοτική βιβλιοθήκη θέρμης την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή την πρωτοβουλία «Χάρισε ένα δώρο στον άγνωστο φίλο σου» που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ). Τα παιδιά συγκέντρωσαν παιχνίδια και βιβλία που δεν χρειάζονται και τα παρέδωσαν προκειμένου αυτά να χαριστούν τα Χριστούγεννα σε ιδρύματα που έχουν ανάγκη από ενίσχυση.

Σύμφωνα με τον Δήμο θέρμης, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τόσο, που εκτός από τα παιδιά του Χωριού SOS στο Πλαγιάρι, μέρος των βιβλίων και παιχνιδιών που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν σιο ίδρυμα για την άγαμη μητέρα «Ο Ευαγγελιστής Μάρκος», στον Σύνδεσμο Πνοή Ζωής για τα Παιδιά και για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου θέρμης, που καλύπτει τις ανάγκες περίπου 200 οικογενειών (άποροι, άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι).

Η ζεστή, απλόχερη και συγκινητική ανταπόκριση των παιδιών συνδυάστηκε από τους διοργανωτές με δημιουργικό παιχνίδι, κατασκευές και face painting, αλλά και με κάλαντα από την παιδική χορωδία του Συλλόγου Θρακιωτών – Μανδρπσιωτών θέρμης.