Σαμαράς: Θα επέλθει σύντομα συμφωνία

«Κριτήριο της κάθε κίνησής μας είναι να διασφαλίσουμε την παραμονή της Ελλάδαςστην Ευρώπη και το ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, λίγο μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής,Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην έδρα της Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

 

Εξερχόμενος από το κτίριο της Επιτροπής, ο κ. Σαμαράς δήλωσε σε ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων ότι «ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι φίλος της Ελλάδας».

 

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι πρέπει πάση θυσία να βρεθεί συμφωνία με τους εταίρους. Όπως είπε, «ο χρόνος στενεύει πολύ επικίνδυνα» και κάθε μέρα που περνάει είναι επιζήμια για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την ψυχολογία των πολιτών και της αγοράς. Πρόσθεσε, δε, ότι πρέπει να σταματήσει η πορεία προς την ύφεση της οικονομίας.

 

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας και εκπροσώπων των θεσμών που διεξάγεται το τελευταίο πενταήμερο στις Βρυξέλλες, σε επίπεδο Brussels Group, ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι υπάρχει «κινητικότητα» και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα επέλθει συμφωνία.

 

Εξάλλου, όσον αφορά τα 1,9 δισ. ευρώ σε SMPs, κέρδη των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι ανήκουν στην Ελλάδα και δικαιωματικά πρέπει να της επιστραφούν.

 

Σημειώνεται ότι ο κ. Σαμαράς βρίσκεται στις Βρυξέλλες με αφορμή την εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ΕΛΚ, που πραγματοποιείται σήμερα στο ινστιτούτο Βίλφριντ Μάρτενς, στην πόλη Λουβέν. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης του ΕΛΚ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να μιλήσει με αρκετούς ευρωπαίους ηγέτες.

 

Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διήρκησε πάνω από μιάμιση ώρα.