Στο ρυθμό των ρίχτερ η Λήμνος

Στο ρυθμό των Ρίχτερ “χορεύει¨ το Βόρειο Αιγαίο και ειδικά η Λήμνος.

Ολόκληρη τη νύχτα έχουν καταγραφεί δεκάδες μετασεισμοί με το μεγαλύτερο να δίνει δόνηση 5 βαθμών, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους του νησιού. Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται, καθώς το ρήγμα της Ανατολίας έχει ενεργοποιηθεί, και μάλιστα σύμφωνα με τους σεισμολόγους, οι ισχυροί μετασεισμοί θα συνεχιστούν για το επόμενο 48ωρο.

Στις 03:07 τη νύχτα έγινε άλλος σεισμός κοντά στον κόλπο του Αγίου Όρους που ήταν μεγέθους 4,3 Ρίχτερ. 

Ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση 11 ακατοίκητων σπιτιών, μικροζημιές σε 13 άλλα ακίνητα και σε 2 εκκλησίες, καθώς και μικρές ρωγμές σε 3 σχολεία τα οποία είναι και εκλογικά κέντρα.

Σε σχολείο της Μύρινας, που είναι εκλογικό κέντρο, δύο αίθουσες κρίθηκαν ακατάλληλες και οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν σε άλλες αίθουσες του σχολείου. 

Την ίδια ώρα δεκαπενταμελές κλιμάκιο μηχανικών της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, του ΟΑΣΠ και του ΟΣΚ, μεταβαίνει στο νησί για τις επείγουσες αυτοψίες σχολικών μονάδων, αλλά και των δημόσιων και ιδιωτικών κτισμάτων. 

Σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Οι μηχανικοί θα συνεργαστούν με τους τοπικούς συναδέλφους τους, που ήδη έχουν αρχίσει τις αυτοψίες.

 

Δείτε επίσης:

Σπ. Παυλίδης: Κίνδυνος για σεισμούς έως 7,5 Ρίχτερ, αλλά η θάλασσα «σώζει» το Βόρειο Αιγαίο

Σεισμούς 9 Ρίχτερ στην Ελλάδα προβλέπουν 50 επιστήμονες

Mεγάλοι φόβοι από τα 6,3 Ρίχτερ