ΥΠΠΟΤ: Διαψεύδει την ανεύρεση επιγραφών στην Αμφίπολη -Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Ανώτατα στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού διαψεύδουν την ανεύρεση δύο επιγραφών μέσα στον τάφο της Αμφίπολης. 

Η εν λόγω πληροφορία είδε το φως της δημοσιότητας νωρίτερα, την Τετάρτη. 

 

Αυτό που βρέθηκε είναι τρία κομμάτια επιστυλίου, μήκους περίπου 80 εκατ. με 1 μέτρο και ύψους 15 εκατοστών. Τα κομμάτια βρέθηκαν μετά τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, πίσω από τις Καρυάτιδες, μέσα στο χώμα, κατά την αποχωμάτωση του θαλάμου.

Τα ανασκαφικά ευρήματα μεταφέρθηκαν, νωρίς το πρωί, για λόγους προστασίας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφιπόλεως και φέρουν ίχνη μπλε και κόκκινου χρώματος.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του υπουργείου Πολιτισμού, στον προθάλαμο υπάρχουν και άλλα επιστύλια που διασώζονται χωρίς φθορές.
 

Την ίδια ώρα αμείωτο είναι το ενδιαφέρον των τουριστών, που επισκέφθηκαν και σήμερα το λόφο Καστά για να δουν, έστω και από μακριά, τμήμα του περιβόλου του Τύμβου.

 

Η αστυνομική δύναμη στην περιοχή έχει διπλασιαστεί, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Σερρών να αλλάζουν συνεχώς βάρδιες, ενώ όπως έγινε γνωστό στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τον Δήμαρχο Αμφίπολης Κώστα Μελίτο, «από τη Δευτέρα ο χώρος θα φωταγωγηθεί με ειδική γεννήτρια παροχής ρεύματος που θα διαθέσει ο δήμος, προκειμένου ο αρχαιολογικός χώρος να προστατευτεί από τα βλέμματα, όχι μόνο των περίεργων, και κατά τις βραδινές ώρες».

 

Δείτε επίσης:

Το ΑΠΘ θέτει το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του στη διάθεση των ερευνών στην περιοχή της Αμφίπολης

Αμφίπολη: Δέος από την πρώτη απεικόνιση του τάφου – Τι αποκαλύπτει η σεισμική τομογραφία